Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Україна – перша в списку експортерів ячменю за підсумками чотирьох місяців 2017/18 сезону

Назад до всіх новин

За оцінками МСГ США, в 2017/18 сезоні світовий експорт ячменю скоротиться на 11% за рік до 25,6 млн. тонн (-3,2 млн. тонн у порівнянні з 2016/17) і буде нижче середнього п’ятирічного значення на 2, 3%.

Причиною скорочення експорту експерти називають ослаблення закупівель з боку Китаю на тлі зниження внутрішньої ціни кукурудзи. Крім того, очікується скорочення імпорту з боку Саудівської Аравії, у якій є високі перехідні запаси ячменю.

Однак, фактичні темпи світового експорту ячменю за перші чотири місяці поточного сезону на 16% перевищують минулорічні, повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт.

За розглянутий період Україна очолила список топ експортерів ячменю, незважаючи на більш низький експортний потенціал в поточному сезоні. Друге місце виборола Росія, збільшивши відвантаження на 76% в порівнянні з обсягами в липні-жовтні 2016/17 сезону, відтіснивши Австралію на третє місце. Також кращий результат показує ЄС, Канада та Казахстан. Аргентина зібрала найнижчий урожай за останні сім років, що істотно скоротить її експортні можливості.

УкрАгроКонсалт

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту