Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Україна. Частка посівів озимих зернових в хорошому стані максимально за останні чотири роки

Назад до всіх новин

У південному регіоні, за повідомленням Інституту зрошуваного землеробства НААН, пшениця озима ранніх і оптимальних строків сівби після пару і на зрошенні знаходиться в фазі кущіння, утворила від 3 до 6 пагонів. На посівах першої половини жовтня вона знаходилась в стадії від 2-3-х листка до початку кущіння.

На півночі, місцями на заході і в центрі Херсонської області запаси продуктивної вологи в орному шарі ґрунту (0-20 см) під пшеницею озимою на початок грудня становили 10-17 мм, що є недостатнім показником. На решті території вологозапаси були хорошими на рівні 23-32 мм.

В даний час рослини озимих культур знаходяться в стадії неглибокого зимового спокою, а їх стан майже не змінився з часу попереднього звітного періоду, незважаючи на те, що в останні дві доби (12-13 грудня) в рослинах спостерігалися слабкі ростові процеси в результаті підвищення денних температур вище + 5 ° С.

В цілому стан посівів озимих культур оцінюється як добрий та задовільний. Подальший їх стан буде залежати від тривалості поточного потепління і гідротермічного режиму в майбутньому, зазначає УкрАгроКонсалт.

УкрАгроКонсалт

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту