Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Украина з початку 2017/18 МГ збільшила експорт кукурудзи в Китай майже в 3 рази – ІА «АПК-Інформ»

Назад до всіх новин

По ітогам жовтня-січня 2017/18 МГ з України в Китай було поставлено близько 812,5 тис. тонн кукурудзи, що більш ніж в 2,8 рази перевершує обсяг поставок за аналогічний період попереднього сезону (286,7 тис. тонн).

Досягнутий показник складає 27% від прогнозованого обсягу імпорту зернової в КНР, який в поточному сезоні оцінюється експертами USDA на рівні 3 млн. тонн.

Варто відзначити, що в цілому за весь 2016/17 МГ з України в Китай було експортовано практично 1,5 млн. тонн кукурудзи, що склало більше 60% китайського імпорту (2,5 млн. тонн). Наибольшие месячные объемы (546,5 тыс. тонн) были отправлены из Украины в Китай в мае 2017 года.

Таким чином, у другій половині поточного сезону також можлива активізація поставок українських кукурудзи в даному напрямку, але з урахуванням зниження виробництва зернової в Україні, потенціал поставок трохи нижче. Обсяг експорту кукурудзи з України за підсумком сезону прогнозується аналітиками ІА «АПК-Інформ» на рівні 17,9 млн. грн. тонн, що на 16% менше, ніж рекордний експорт 2016/17 МГ (21,3 млн. тонн).

Також необхідно відзначити, що, незважаючи на політику Китаю звільнення від надмірних запасів зерна, прогноз імпорту в поточному сезоні перевищує минулорічний. При цьому все частіше з’являються повідомлення про відмову китайської сторони від партій кукурудзи американського походження, за причиною наявності ГМО. В зв’язку з цим саме українська зернова в першу чергу розглядається як альтернатива американської.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту