Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

У Раді оновили терміни прийняття законів про залізничний і внутрішній водний транспорт

Назад до всіх новин

Депутати сподіваються прийняти обидва законопроекти тепер уже в наступному році.

Два найважливіших для транспортної галузі законопроекти – про залізничний транспорт і про внутрішній водний транспорт – в поточному році прийняті не будуть. Народні депутати сподіваються, що законопроекти будуть проголосовані в 2020 році.

Як передає кореспондент ЦТС, сьогодні в Києві на презентації звіту Адміністрації морських портів України про це заявив Юрій Кисіль, голова парламентського комітету з питань транспорту та інфраструктури.

“З новою командою у Верховній Раді ми робимо те, що не зробили за останні 8-10 років. Ми приймемо два галузевих закони – про внутрішні водні шляхи і залізницю. ВВТ хочемо прийняти в січні. Залізницю – через півроку”, – сказав нардеп.

Щодо законопроекту про внутрішній водний транспорт він додав, що “це буде консолідований закон усіх партій”.

Нагадаємо, що у вересні президент Володимир Зеленський дав доручення прийняти закон про внутрішній водний транспорт до 1 листопада поточного року. У листопаді президент підписав указ про невідкладні заходи щодо проведення реформ і посилення держави. Указом було наказано до 31 грудня поточного року розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо створення умов для функціонування конкурентного ринку залізничних перевезень в Україні та підвищення ефективності управління залізничним транспортом. Те саме стосувалося і проекту закону щодо функціонування внутрішнього водного транспорту.

На початку грудня в інтерв’ю ЦТС міністр інфраструктури України Владислав Криклій констатував, що обидва законопроекти до кінця 2019 року прийняті не будуть.

На поточному тижні комітет ВРУ з питань транспорту та інфраструктури рекомендував Верховній Раді України направити до комітету для доопрацювання і підготовки до першого читання проект закону “Про внутрішній водний транспорт” з реєстраційним номером 1182-1. Авторами даного законопроекту є депутати від “Слуги народу”.

https://cfts.org.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту