Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

У ДРС відбулося обговорення проекту наказу Мінінфраструктури про індексацію тарифів на залізничні вантажні перевезення

Назад до всіх новин

 

У Державній регуляторній службі України 22 вересня відбулося обговорення проекту наказу Мінінфраструктури про індексацію тарифів на залізничні вантажні перевезення. У заході взяли участь представники бізнес-асоціацій, Мінінфраструктури, Мінекономрозвику, АМКУ, ПАТ «Українська залізниця» та народні депутати України. Більшість учасників обговорення в ході відкритого діалогу підтримали необхідність індексації та наміри Укрзалізниці інвестувати доходи від зміни вантажних тарифів у оновлення рухомого складу і розвиток вітчизняного залізничного машинобудування.

За словами в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, компанія максимально відкрита для учасників транспортного ринку та органів-регуляторів тарифної політики. Він наголосив, що індексація тарифів на перевезення вантажів в межах України необхідна вже цього року, оскільки з часу останнього їх перегляду, з квітня минулого року, значно здорожчала продукція, що споживає галузь. Так індекс цін промислових виробників у 2016 році зріс на 35,7%, а в 2017 році – ще на 8,4%. Тому пропозиція індексувати вантажні тарифи на 22,5% з жовтня дещо збалансує розрив між рівнем тарифів та індексом цін виробників.

«Нам необхідний механізм, за яким рівень тарифів на вантажні перевезення буде визначатися залежно від індексу цін виробників промислової продукції, оскільки існує пряма залежність, яку не можна не враховувати. Ми домовилися із представниками транспортного ринку цього року сісти за стіл переговорів для роботи над проектом фінансового плану Укрзалізниці на 2018 рік, і зокрема, опрацювання питання рівня тарифів на вантажні перевезення. Ми готові звітувати, куди спрямовуватимуться кошти від індексації тарифів, ми хочемо інвестувати в оновлення рухомого складу та інфраструктури, вже будуємо нові вантажні та пасажирські вагони, реалізуємо інфраструктурні проекти, і сподіваємося на підтримку ринку», – зазначив Євген Кравцов.

Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна зауважила, що ПАТ «Укрзалізниця» демонструє відкритість та веде діалог з транспортним ринком, компанія стає прозорою, про що свідчить і той факт, що товариство детально представило економічно обґрунтований аналіз необхідності індексації тарифів на вантажоперевезення. За її словами, у цьому питанні необхідно враховувати і потребу компанії, і можливості учасників ринку.

Довідка:

Проект наказу Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін до Коефіцієнтів, що застосовуються до Збірників тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов’язані з ними послуги», оприлюднено на сайті Міністерства інфраструктури України для обговорення.

http://www.uz.gov.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту