Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

У 2018/19 МР Україна зміцнить свої позиції на світовому ринку олійних шротів – ІА «АПК-Інформ»

Назад до всіх новин

Відповідаючи зростаючій світовій потребі в протеїновій продукції, Україна посилює свою роль у постачанні олійних шротів на глобальний ринок. Згідно з прогнозами ІА «АПК-Інформ», у 2018/19 МР у країни є потенціал збільшити експорт усіх видів рослинних шротів – соняшникового, соєвого та ріпакового. Про це 6 листопада у своєму виступі на міжнародній конференції “Олійно-жирова промисловість” у Києві повідомила аналітик олійних ринків ІА “АПК-Інформ” Юлія Іваницька.

«Передумовами для зазначеного підвищення виступають, перш за все, очікуване зростання переробки олійних культур в Україні та збільшення світового споживання протеїнових шротів. Поточного сезону Україна може зайняти 7% у світовому експорті трьох основних шротів і 65% – у торгівлі соняшниковим шротом», – зазначила експерт.

Зокрема, за оцінками Ю.Іваницької, обсяг експорту українського шроту/макухи соняшнику поточного сезону прогнозується на рівні 4,7 млн. тонн (+11% до показника 2017/18 МР), ріпакового шроту – 180 тис. тонн (+2,4 рази), соєвого шроту – 500 тис. тонн (+20%).

«Ці показники стануть рекордними для України», – підкреслила вона.

Також аналітик відзначила, що найбільш перспективними ринками збуту шротів олійних для України є ЄС (усі види шротів), Китай (соняшниковий), Таїланд (соняшниковий), В’єтнам (усі види шротів), Алжир (соєвий), країни СНД (соєвий) і Балтії (ріпаковий), а також Ізраїль (ріпаковий).

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту