Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Цифрові сертифікати знизять кількість нотифікацій – Держпродспоживслужба

Назад до всіх новин

Діджіталізація фітосанітарних процедур в Україні, яку розробляє Держпродспоживслужба, дозволить перейти на цифрові сертифікати. Їх неможливо буде підробити, що знизить кількість нотифікацій від імпортерів. Планується також впровадження цієї нової системи в світову The HUB – електронну фітосанітарну сертифікацію.

Про це розповів заступник директора департаменту фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Вадим Чайковський, пише ІА «АПК-Інформ».

«Адже сьогодні, на жаль, історії з їх фальсифікацією мають місце. Адже вони й трейдери зазвичай стикаються з великими проблемами, якщо при ввезенні продукції в країну-імпортер виявляється, що фітосанітарний сертифікат є підробленим. Тому очікуємо і зменшення кількості одержуваних нотифікацій», – зазначив Вадим Чайковський.

З його слів, в національній електронній системі створять кабінети для сільгосптоваровиробників і трейдерів. В системі можна буде подати онлайн-заявку на проведення фітосанітарної процедури, отримання цифрового сертифікату. Однак інспектор все одно повинен буде побачити товар, щоб відібрати зразки, провести інспектування транспортних засобів.

Нагадаємо, названа причина нотифікацій до українського зерна з боку Китаю.

https://elevatorist.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту