Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Традиційні для причорноморської пшениці ринки збуту можуть скоротити обсяги імпорту в 2020/21 МР

Назад до всіх новин

Згідно з прогнозами USDA, такі традиційні ринки експорту для української та російської пшениці, як Туреччина, Філіппіни і Бангладеш, можуть знизити обсяги закупівель пшениці в 2020/21 МР.

При цьому найбільше скорочення закупівель прогнозується для Філіппін, обсяги імпорту яких в 2020/21 МР можуть знизитися до 7 млн. тонн, що на 35% менше за показник попереднього сезону. Зазначене зниження критично, в першу чергу, для України, яка за підсумками 2019/20 МР забезпечила 15% загального імпорту Філіппін. Частка Росії на цьому ринку склала всього 2%.

Також експерти USDA прогнозують зниження на 2% обсягів імпорту пшениці в Туреччину, де Україна і Росія в сезоні, що завершився сумарно забезпечили 87% всього обсягу закупівель. При цьому, домінує на ринку Російська пшениця з часткою 74% від загального імпорту в 2019/20 МР. Зниження попиту обумовлено прогнозованим збільшенням валового збору пшениці в Туреччині, завершенням терміну дії урядового рішення про заборону експорту борошна, виробленого з імпортної пшениці, очікуваного скорочення експорту продуктів переробки пшениці з Туреччини на тлі зниження попиту імпортерів в умовах пандемії, а також високих початкових запасів зернової в країні в поточному сезоні, сформованих завдяки активному імпорту в попередньому сезоні.

Імпорт пшениці в Бангладеш в 2020/21 МР оцінюється в 7 млн тонн, що на 0,5% менше за показник попереднього сезону. При цьому на зазначеному ринку сформувався найбільший рівень конкуренції між українською та російською зерновою. Частка поставок пшениці з України та Росії за підсумками 2019/20 МР склала 33% і 34% від загального імпорту відповідно.

«Однак, незважаючи на ситуацію, що склалася, Україна за рахунок зниження врожаю пшениці щодо попереднього сезону зможе повністю реалізувати свій експортний потенціал, а ось Росії доведеться або шукати нові ринки збуту, або зміцнювати свої позиції на старих ринках», – вважають аналітики АПК-Інформ.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту