Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Товаровиробники щороку втрачатимуть близько 10 млрд грн

Назад до всіх новин

Проголосовані парламентом зміни в Податковий кодекс України завдадуть щорічних збитків товаровиробникам олійних і технічних культур на суму 10 млрд грн ($400 млн).Таку оцінку в ексклюзивному коментарі виданню дав нардеп із «Самопомочі» Іван Мірошніченко, який голосував проти прийняття таких поправок.

Нагадаємо, що такі поправки проголосували депутати двох ворогуючих бізнес-груп — «птахівників» та «олійників». Як відомо, останнім часом вони «роздирали» парламент своїми підкилимними «війнами» за прямі бюджетні дотації. Вчора Рада проголосувала в цілому за бюджет, а також — за продовження ще на рік мораторію на продаж земель с/г призначення.

Зміни до Податкового Кодексу отримали перед самим голосуванням. Почали їх вичитувати і знайшли дуже цікаві речі. Без погодження й попередження, у таємному режимі було внесено правки 180 і 182. Їхня суть — за експорту олійних і технічних культур (соняшник, ріпак та соя) з України не буде повертатися ПДВ. Це та дискримінаційна норма, яку спостерігалася раніше, коли не було повернення ПДВ на зернову групу. Щоб її повернути, боротьба тривала довго. Навіщо? Адже через це зросла внутрішня ціна для товаровиробників на ці сільгоспкультури. Проголосовані поправки зруйнували весь позитив для аграріїв. Бо вже із завтрашнього дня буде знижено закупівельну ціну для товаровиробників переробниками, а також — експортерами. Причина проста — держава не повертатиме їм ПДВ. Тобто, у кишені фермерів утворилася «дірка» на 10 млрд грн щорічно», — підсумував він.

У доларовому еквіваленті, за його словами, це близько $300—400.

На думку народного депутата, скасовувати спецрежим відшкодування ПДВ можна. Але за умови державної підтримки на гектар або на голову утримуваної худоби. Без держпідтримки аграрії зазнають значних збитків.

https://agropolit.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту