Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Тарас Качка: Україна є одним з гарантів продовольчої безпеки у світі

Назад до всіх новин

Наразі Україна входить у ТОП-5 провідних постачальників кукурудзи, пшениці і ячменю на глобальному ринку

Україна входить до п’ятірки провідних постачальників зерна на глобальному ринку. За підсумками минулого маркетингового року Україна посіла друге місце за обсягами експорту ячменю, четверте місце за продажами на світовому ринку кукурудзи і п’яту позицію серед глобальних експортерів пшениці. На цьому наголосив на 52-й сесії Міжнародної ради по зерну (IGC) заступник міністра розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка. У червні 2020 року, під час 51-ї сесії, його було обрано заступником голови Міжнародної ради по зерну на 2020/2021 маркетинговий рік.

«Україна є важливим гравцем на міжнародному ринку зерна, одним з гарантів продовольчої безпеки в світі, та має потенціал у нарощенні виробництва і експорту зернових», – прокоментував заступник міністра.

Темою сесії було інформування учасників щодо передових практик впровадження цифрових рішень у зерновій промисловості та створення передумов для обміну досвідом приватного та державного секторів, розробка ефективних рішень для підтримки торгівлі в умовах обмежень, викликаних пандемією COVID-19. Також було розглянуто багаторічний прогноз та можливий сценарій для попиту та пропозиції на основні зернові та олійні культури, національні торговельні політики з акцентом на запровадженні країнами додаткових торговельних обмежень.

«Окреме питання – заходи держав з обмеження експорту.  Постійно рекламую наш меморандум по зерну і про те як справді гармонійно ми (тобто уряд і ринок) координуємося і не втручаємося в ринок так, як це любить наш сусід, який збурює ситуацію в Чорноморському регіоні», – написав на своїй сторінці Facebook тарас Качка.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що за пів року Україна експортувала до Китаю 6,9 млн т зернових.

https://landlord.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту