Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Сильні опади у вересні знизять врожайність сільгоспкультур в ЄС – прогноз

Назад до всіх новин

Аналітики MARS в жовтневому звіті провели знижувальне коригування врожайності ряду сільгоспкультур в ЄС на тлі фіксувалися в кінці вересня-початку жовтня надмірних опадів, які також стримує хід проведення польових робіт і погіршили стан посівів у Франції, країнах Бенілюксу, на півдні Польщі та сході Чехії, а також у Словаччині, Угорщині, Румунії, Болгарії і Греції.

Зокрема, оцінка середньої врожайності європейської кукурудзи була знижена до 7,42 т/га проти 7,83 т/га у вересневому звіті, що також на 6% поступається показнику в 2019 р.і на 2% – середньорічному рівню останніх 5 років.

Прогнози врожайності соняшника і соєвих бобів також були знижені – до 2,15 (-0,06) т/га і 3,01 (-0,04) т/га відповідно, що поступається показникам попереднього року (-7% і -1% відповідно).

При цьому експерти відзначають, що високі температури повітря і відсутність достатньої кількості опадів протягом перших трьох тижнів вересня на більшій частині Європи не зробили істотного впливу на стан посівів ярих культур, тому що рослини перебували в стадії дозрівання.

Також наголошується, що відновлення дощів з кінця вересня може сприяти своєчасному завершенню посівної кампанії озимих культур в найближчі тижні в Португалії і на півдні Іспанії, де фіксується істотний дефіцит ґрунтової вологи.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту