Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Рада скасувала “соєві правки”

Назад до всіх новин

Верховна Рада проголосувала в другому читанні за законопроєкт 1210,  чим скасувала у тому числі так звані “соєві правки”.

За відміну соєво-ріпакових правок, які скасовують відшкодування ПДВ українським експортерам, проголосували 283 нардепи, проти – 37, утримались – 33, не голосували – 39.

До розгляду законопроєкту у другому читанні депутати внесли до нього правки про скасування “соєвих правок”: голова податкового комітету Данило Гетманцев – правку №2123, Олексій Тарасов, Микола Сольський та ще 18 нардепів – правку № 2124. Вони ідентичні та були враховані.

Нагадаємо:

У грудні 2019 року президент Володимир Зеленський закликав уряд та Верховну Раду забезпечити ухвалення закону про підтримку вітчизняного виробника сільськогосподарської продукції та скасування так званих соєвих правок.

У грудні 2017 року Верховна Рада прийняла так звані “соєво-рапсові правки“, якими відмінила відшкодування ПДВ на сою та насіння свиріпи з 1 вересня 2018 року до 31 грудня 2021 року; ріпаку з 1 січня 2020 до 31 грудня 2021 року.

Український малий та середній аграрний бізнес втрачає більше 10 доларів на кожній тоні реалізованої сої в результаті “соєвих правок”.

Економічна правда

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту