Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

ПРЕС-АНОНС бізнес-конференції: «Старий vs Новий»

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація запрошує 25 вересня 2019 року на бізнес-конференцію: «Старий vs Новий. Чому будівництво нового елеватору вигідніше ніж ремонт і модернізація старого?» (Конференц-зала готелю Русь, вул. Госпітальна, 4, м. Київ). Початок роботи конференції о 8.30. Спілкування з журналістами в індивідуальному режимі заплановане під час перерви на каву 12.00-12.30

Серед основних спікерів конференції:

  • Микола Горбачьов, Президент Української зернової асоціації;
  • Олексій Грушко, директор ТОВ «Варіант Агро Буд»;
  • Наталія Скуратович, менеджер по роботі з ключовими клієнтами, зерновий напрямок компанії PETKUS Technologie GmbH;
  • Андрій Рязанцев, директор з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця».

В рамках конференції на 2 панелях експерти та учасники ринку обговорять:

  • проблему дефіциту сучасних якісних потужностей зберігання врожаю зернових та олійних культур в Україні.

Україна може в 1,5-2 рази збільшити виробництво зернових, але недостатня кількість якісних зберігальних потужностей є одним із стримуючих факторів для цього.

  • загрози, які це несе для розвитку експорту та збереження конкурентоспроможності України на світовому ринку.

За оцінкою експертів, надходження від експорту зернових в річному вимірі складають на сьогодні близько 9 млрд. доларів. 40% всіх валютних надходжень до країни забезпечує аграрний експорт. Понад 15% ВВП це теж аграрна галузі. Україна годує понад 190 країн світу, займаючи провідне місце на світовій арені як надійний та якісний постачальник аграрної продукції.

  • переваги будівництва нових сучасних елеваторів (якість та безпека продукції) та потенційну потребу України в інвестиціях в створення нових якісних потужностей зберігання.

Україна має близько 40-45 млн. тон потужностей для одночасного зберігання на всіх елеваторах, 70% з яких морально і фізично застаріли. Тому є потреба в будівництві 300-400 нових елеваторів, загальний обсяг необхідних інвестицій складає 4,5-8 млрд. доларів, які йдуть не тільки в будівництво, а й навколишню інфраструктуру.

  • концепцію географічної справедливості розташування зберігальних потужностей в умовах зміщення кліматичних поясів на території України;

Наразі маршрутні залізничні станції розташовані географічно несправедливо, відтак з окремих регіонів вивезти зерно набагато дешевше і швидше ніж з інших. Саме тому в окремих регіонах саме через неефективну логістику вже починають відмовлятись від вирощування зерна, а відтак від усієї галузі. Відтак, справедливий розподіл станцій та новітніх елеваторів на всій території України дасть додатковий поштовх до розвитку економіки країни

  • поточні логістичні проблеми учасників ринку, як і логістичні переваги для нових елеваторів у перевезенні вантажів залізницею.

Нові елеватори здійснюють 4-5 оборотів за рік, в той час як старі – 1-,1,5 обороти. Це пояснюється логістичною ефективністю елеватора. Відтак більша оборотність дозволяє акумулювати більший дохід для регіону.

В кожній панелі конференції буде всього по 2 стратегічного значення презентаційні доповіді. Особливістю конференції є те, що більшість часу відведена для дискусій у форматі ток-шоу фахівців-спікерів та учасників конференції.

Довідка:  Україна минулого року зібрала рекордний врожай зернових та олійних культур – 92 млн. тон, експорт склав 54 млн. тон. Експерти прогнозують зростання валового збору зернових та олійних культур до 100 млн. тон протягом кількох років, відповідно ще більше зросте й дефіцит потужностей зберігання врожаю, що може негативно відобразитися на доходах агровиробників та валовому експорті зернових.

РЕЄСТРАЦІЯ ДЛЯ СЛУХАЧІВ

Акредитація для ЗМІ:

Наталя Красненкова, 067 465 54 26, krasnenkova@prhouse.com.ua

Тарас Микитин, 067 441 82 37, tarsitos@gmail.com

Коротка програма конференції

08:30– 9.00    Реєстрація. Вітальна кава

9:15 – 9:30    Вітальне слово Президента УЗА Миколи Горбачьова та заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького

Панель №1. Потужності зберігання та переробки

9:30 –10:10   Презентації

10:10–12:00  Панельна дискусія

12:00-12:30   Перерва на каву

Панель №2. Логістика

12:30–13:00  Презентації

13:00-14:00   Панельна дискусія

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту