Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Представники елеваторів Західної України дізнались як впровадити систему НАССР

Назад до всіх новин

Сьогодні в місті Тернопіль відбувся безкоштовний практичний семінар для представників елеваторів щодо впровадження системи HACCP.

Організаторами заходу виступила Українська Зернова Асоціація за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи EU4Business, а також за сприяння Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Такі навчання відбудуться ще у таких містах України: Вінниці, Кропивницькому, Дніпрі, Миколаєві, Харкові, Херсоні та Одесі.

Такі практичні семінари є актуальними, адже починаючи з 20 вересня 2018 року впровадження системи HACCP є обов’язковим для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей). 

Нагадуємо що попередньо, 2 березня відбувся перший такий семінар в м. Києві,  6 квітня – в м. Полтава а 13 квітня в м. Харків.

Разом з тим слід відзначити, що Держпродспоживслужба як основний регулятор ринку в Україні  здійснює державний контроль за впровадженям постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP). Тому, починаючи з 20 вересня 2018 року Держпродспоживслужба перевірятиме потужності, що провадять діяльність з харчовими продуктами на предмет впровадження системи HACCP.

Система НАССР – це інструмент управління, який можна застосувати до широкого кола простих та складних операцій, і не обмежується великими організаціями. Основною метою впровадження системи НАССР є забезпечення безпеки харчової продукції та кормів на всіх етапах харчового ланцюга «від лану – до столу». Таким чином, впровадження системи НАССР на елеваторах не лише гарантуватиме безпечність вітчизняного зерна під час зберігання та транспортування, але і забезпечить конкурентні переваги та інвестиційну привабливість підприємства, а також підвищить економічний інтерес до українського зерна на міжнародній арені.

 

 

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту