Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Послуги з перевезення у вагонах Укрзалізниці можна буде придбати лише через ProZorro.Продажі, — Євген Кравцов

Назад до всіх новин

Сто відсотків послуг з перевезення вантажів у вагонах Укрзалізниці реалізовуватимуться через майданчик ProZorro.Продажі. Наразі перевізник та електронна торгова система працюють над синхронізацією своїх програмних продуктів. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов. 

За словами очільника товариства, цей механізм дозволить абсолютно прозоро розподіляти вантажні вагони компанії між клієнтами. «Впевнений, що після того, як 100 % послуг наших вантажних вагонів можна буде замовити виключно через ProZorro.Продажі, ми більше не почуємо про корумпованих керівників станцій, що беруть хабарі за подачу порожніх вагонів», — зазначив керівник компанії.

Для реалізації цієї ініціативи розробники програмних продуктів від Укрзалізниці та ProZorro.Продажі мають узгодити низку технічних питань, і така зустріч запланована в Укрзалізниці найближчим часом. «Нам потрібно передбачити не лише продаж послуги за ринковою ціною, а й подальше розміщення цих маршрутів у нитці графіка, враховуючи потужності станцій та пропускну здатність колії, у тому числі в портах. І ці процеси не зможе забезпечити система Прозорро. Для цього потрібен наш програмний продукт, що дозволяє результати проведених торгів перенести на загальну карту перевезень. Ми його маємо і вже протестували під час формування зернових маршрутів», — розповів Євген Кравцов.

Вже сьогодні Укрзалізниця реалізує значну частину своїх вагонів через ProZorro.Продажі, пропонуючи послуги з перевезення вантажів графіковими та вагонними відправками. Зокрема, у листопаді 2019 року через електронну торгову систему Укрзалізниця реалізує 30% піввагонів, 26% цементовозів та 11% зерновозів.

Нагадаємо, що вперше Укрзалізниця вийшла на ProZorro.Продажі в грудні 2018 року з реалізацією повагонних перевезень, які не потребували значного планування. А вже сьогодні компанія продає всі обсяги зернових перевезень по електронних системах, які найближчим часом працюватимуть аналогічно до ProZorro.Продажі. «Сьогодні в Україні немає жодного підприємства, в якого була б така автоматизація процесів, як в Укрзалізниці. У нас максимальна кількість сервісів знаходиться в електронній формі, і ми плануємо далі разом з країною рухатися до діджиталізації в усіх сферах», — зазначив керівник Укрзалізниці.

https://www.uz.gov.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту