Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Підвищення врожайності є ключовим фактором зростання сільгоспвиробництва в Україні

Назад до всіх новин

Українські аграрії в даний час як і раніше збирають близько 4 тонн пшениці і трохи більше 5 тонн кукурудзи з одного гектара, тоді як європейські фермери досягли середнього показника в 8 т/га пшениці, а в США врожайність кукурудзи складає 11 т/га. Більш того, в ряді американських, які близькі за кліматичними умовами до України, наприклад, Айова, культивуються гібриди кукурудзи, що дають 17 т/га і навіть 20 т/га. Даний факт 22 серпня в доповіді на аграрно-логістичному форумі “Дніпро-Дунай-Чорне море» в Миколаєві підкреслив президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов.

«Але навіть в існуючих реаліях ми залишаємося прибутковими. При цьому, незважаючи на істотну зміну кліматичних умов в Україні, аналіз динаміки виробництва зернових свідчить про те, що показники врожайності в Україні продовжують зростати », – зазначив експерт.

Також М.Горбачьов додав, що одним з ключових складових зростання врожайності є збільшення інвестицій в аграрний сектор України

«Чим більше інвестицій приходить в сільське господарство, тим вище врожайність», – зазначив він.

При цьому президент УЗА нагадав, що в даний час під вирощування зернових і олійних культур в Україні в цілому задіяно близько 25 млн. га.

«Фахівці УЗА провели розрахунки, згідно з якими навіть при збереженні площ під посіви на поточному рівні, за умови підвищення врожайності Україна зможе виробляти близько 100 млн. т. агропродукції в рік, відповідно, обсяг експорту може скласти близько 70 млн. т. вже в 2022 р» , – заявив він.

«Я продовжую вірити в те, що Україна буде вирощувати більше зерна вже в найближчому майбутньому. А так як його експорт буде здійснюватися в основному через порти основним завданням, що стоїть перед Україною, залишається питання подальшого розвитку інфраструктури, а також налагодження роботи логістики: залізничної, як основного способу доставки зерна, і річковий, як способу зняття частини навантаження з першого. Але всі ці питання вимагають більш детального аналізу і обговорення з метою пошуку оптимальних заходів по вирішенню логістичних проблем. », – резюмував спікер.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту