Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Омелян обіцяє запустити приватну тягу на залізниці вже наступного року

Назад до всіх новин

В 2019 році Міністерство інфраструктури України планує запустити пілотний проект з допуску приватної локомотивної тяги на залізниці

Про це повідомив міністр Володимир Омелян, в рамках проведення Інфраструктурного дня, організованого Європейською бізнес асоціацією, повідомляє Еспресо.TV.

Під час заходу питання лібералізації ринку локомотивної тяги було одним із найгостріших в обговоренні, оскільки через нестачу локомотивів, українські виробники не мають змоги вивезти значну частину експортної продукції. Особливо страждають українські аграрії, продукція яких потребує вчасного транспортування,  через ризик зіпсуватись, а також підприємства металургії та гірничої галузі, які потребують вчасної доставки вантажів.

Лібералізація локомотивної тяги внесена окремим пунктом в угоду про Європейську асоціацію, свою підтримку цьому також висловили президент, прем’єр-міністр, та міністерство інфраструктури. Натомість керівництво “Укрзалізниці” готове йти на зустріч бізнесу лише за умови вирішення кількох питань.

“Перше – це питання фінансування пасажирських перевезень. Друге – питання вантажного тарифу, котрий має бути має бути повністю лібералізований і третє питання – це зобов’язання «Укрзализниці», як універсального перевізника, забезпечити будь-які заявки з боку клієнтів”, – заявив генеральний директор ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов.

В свою чергу, міністр інфраструктури Володимир Омелян на заході анонсував запуск пілотного проекту з допуску приватної локомотивної тяги вже наступного року, адже сьогодні, через нестачу локомотивів, залишається невивезеною близько 20% відсотків продукції. Держава втрачає надходження до бюджету, в тому числі на соціальні програми.

Українські та іноземні інвестори готові інвестувати кошти в нові локомотиви, щоб вчасно доставляти українську продукцію міжнародним замовникам.  Про таку готовність заявила компанія Ferrexpo, світовий лідер гірничої промисловості.

“Ми готові взяти участь у пілотному проекті. Маємо гарантований вантаж, гарантований напрямок та свої вагони, якими можемо забезпечити завантаження локомотивів в пілотному проекті”, – підтвердила представник компанії Ярослава Блонська.

Сьогодні від “Укрзалізниці” залежить чи зможуть українські компанії вчасно вивозити свою продукцію. І наскільки готове керівництво “Укрзалізниці” йти на зустріч експортерам, та в співпраці з Міністерством інфраструктури запустити пілотні проекти за участі приватної тяги, покажуть вже найближчі місяці.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту