Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Незважаючи на складні погодні умови в Україні, деякі аграрії збільшили площі озимих під урожай-2021 – опитування ІА «АПК-Інформ»

Назад до всіх новин

Згідно з результатами опитування аграріїв, здійсненого експертами ІА «АПК-Інформ», незважаючи на практично повну відсутність опадів на всій території України протягом липня-вересня, деякі аграрії все ж збільшили площі під основними озимими культурами. Про це 16 жовтня в рамках онлайн-конференції «Озимий сівши 2020 на Україні: умови, чинники ризику, тактика аграріїв» повідомив керівник служби бізнес-проектів ІА «АПК-Інформ» Андрій Купченко.

Зокрема, було відзначено, що до 50% до показника попереднього сезону збільшили площі під озимою пшеницею 18% респондентів, під озимим ячменем – 15% і під озимим ріпаком – 28%. При цьому 73%, 72% і 56% опитаних аграріїв відповідно формують посіви під цими культурами на рівні попереднього сезону.

Також експерт зазначив, що темпи сівби суттєво відстають від торішніх. Так, на період проведення опитування (з 28 вересня по 10 жовтня 2020 г.) завершили сівбу озимої пшениці на запланованих площах тільки 34% респондентів, озимого ячменю – 30% і озимого ріпаку – 56%. При цьому 17%, 32% і 8% відповідно в зазначений період ще не починали сівбу.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту