Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Наразі немає необхідності у перегляді домовленостей за Меморандумом про взаєморозуміння між учасниками ринку зерна, – Тарас Висоцький

Назад до всіх новин

13 січня відбулася традиційна зустріч заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з профільними асоціаціями.  Учасники розглянули виконання ініціатив аграрних асоціацій, поданих до міністерства протягом 2019 року, а також здійснили огляд зернового ринку.

За словами Тараса Висоцького до міністерства надійшло 48 ініціатив від аграрних асоціацій, спрямованих на удосконалення законодавства, спрощення процедур та врегулювання інших галузевих питань. У підсумку, 32 ініціативи підтримані, а 16 знаходяться у роботі. Також заступник Міністра закликав представників аграрних асоціацій надсилати такі ініціативи і в подальшому.

Разом з тим, він зауважив, що у лютому очікується системне рішення щодо напрямів державної підтримки АПК на 2020 рік.

Щодо зернового ринку, то на сьогодні експортовано 32,3 млн тонн зерна та зернобобовых з урахуванням борошна, що відповідає запланованій динаміці.

“В кінці лютого, за результатами 8 місяців поточного МР, будемо обговорювати доцільність підписання додатку до Меморандуму про фіксацію обсягів зерна на експорт. Проте, наразі немає ризиків для перегляду встановлених домовленостей між міністерством та експортерами”, – відмітив Тарас Висоцький.

Так, на зовнішні ринки поставлено 15,4 млн тонн пшениці з продуктами переробки та 12,8 млн тонн кукурудзи.

http://www.me.gov.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту