Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Морпорти України за минулий тиждень на 30% збільшили відвантаження пшениці

Назад до всіх новин

Згідно з попередніми даними оперативного моніторингу, проведеного ІА «АПК-Інформ», в період з 12 по 18 січня морпортами України на експорт було відвантажено 634 тис. тонн основних зернових культур, що на 17% перевищує показник попереднього аналогічного періоду (544 тис. тонн, з урахуванням актуалізації даних).

Зростання загального обсягу відвантажень було забезпечено збільшенням експорту пшениці – на 30% , до 151 тис. тонн. При цьому відвантаження кукурудзи знизилися на 6%, до 402 тис. тонн. Ячмінь на звітному тижні не відвантажувався.

У ТОП-3 напрямків експорту основних зернових за минулий тиждень увійшли Нідерланди (135 тис. тонн), Єгипет (121 тис. тонн) і Італія (102 тис. тонн).

Згідно моніторингу ІА «АПК-Інформ», лідерство за обсягами перевалки основних зернових на експорт з початку поточного МР зберігає порт Миколаєва (6,3 млн. тонн). Порт Чорноморськ, з обсягом експорту в 5,2 млн. тонн, знаходиться на другому місці. Третє місце займає порт Південний, переваливши 4,5 млн. тонн.

Більш детально про тижневий експорт основних зернових з портів України читайте на сайті ІА “АПК-Інформ” у розділі “Відвантаження в портах”.

ІА “АПК-Інформ”

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту