Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Куди Україна постачатиме зерно в 2018 році

Назад до всіх новин

У нинішньому році Україна вийде на нові ринки Китаю і В’єтнаму, а також Індонезії

Географію експорту української пшениці в 2018 році планується розширити ринками Китаю і В’єтнаму, а також лібералізувати поставки в Індонезію, повідомляє Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

“Експорт зерна пшениці з України в 2016/2017 маркетинговому році (МР) склав більше 17,5 млн тонн. При цьому Індонезія в системі українського експорту пшениці займала четверте місце – понад 1,6 млн тонн (9%). У той же час в 2017 / 2018 МР Індонезія посідає перше місце в статистиці експорту пшениці – понад 1 млн тонн “, – зазначив голава Держспоживслужби Володимир Лапа в ході зустрічі з представниками Комітету зернових і олійних культур Європейської бізнес асоціації.

Щорічний експорт зернових та олійних культур з України, за його словами, становить близько 40 млн тонн.

Учасники зустрічі також обговорили поточний стан експорту зернових і фітосанітарні вимоги країн-партнерів в міжнародній торгівлі.

Як зазначив заступник начальника управління фітосанітарної безпеки – начальник відділу карантину рослин Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва Держспоживслужби Вадим Чайковський, при формуванні експортних партій рослин і продуктів рослинного походження необхідно дотримуватися фітосанітарні вимоги країн-партнерів України. У разі необхідності потрібно встановлювати вільні ділянки від шкідливих організмів і готуватися до щорічного обстеження с / г культур для експорту в КНР.

Відзначимо, Україна істотно скоротила експорт зерна і борошна. З початку 2017/2018 маркетингового року було експортовано 28,4 млн тонн зернових. Падіння поставок відбулося в основному за рахунок кукурудзи.

Як повідомлялося, аграрії України в 2016-2017 МР експортували 43,8 млн тонн зернових, що є рекордом за всю історію незалежності держави. При цьому виручка від експорту зернових збільшилася на 6% – до 6,4 млрд дол. Попередній рекорд експорту зернових в Україні був зафіксований в 2015-2016 МР на рівні 39,4 млн тонн. Згідно з даними Державної служби статистики, Україна в 2016 році зібрала 65,95 млн тонн зернових і зернобобових, що на 9,7% більше, ніж у 2015 році, і є рекордом для країни за роки незалежності.

Крім того, за звітний період аграрії поставили на зовнішні ринки 255,4 тис. тонн борошна, з яких 254,6 тис. тонн становить пшеничне борошно і 0,8 тис. тонн – інші види цього продукту.

Також зазначалося, що світове виробництво зернових в 2017/18 МР складе рекордні 2,64 млрд т, що на 1,3% більше 2016/17 МР і на 13,5 млн тонн – грудневого прогнозу.

https://delo.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту