Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Із 25% до 15%: Укрзалізниця запропонувала бізнесу безпрецедентне зниження в індексації вантажних тарифів у цьому році

Назад до всіх новин

Укрзалізниця в ході тривалого діалогу з бізнес-середовищем майже удвічі зменшила розмір ініційованої індексації на перевезення вантажів в межах України. Так, перевізник пропонує учасникам ринку індексацію вантажних тарифів на 15% замість 25% прогнозованої та 22,5%, закладеної у фінплані товариства на 2017 рік.

У результаті в середньому за рік індексація не перевищить 1,4%, – пояснив директор з економіки і фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев. «Ще у лютому ми пропонували 25%, потім 22,5% від липня, потім від жовтня, як передбачено у фінплані, зараз ми пішли знову на компроміс з бізнесом – пропонуємо 15%, щоб зменшити відставання тарифів від зростання індексу цін виробників продукції, що споживає галузь», – зазначив він.

За словами виконуючого обов’язки голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, тарифна дискусія затягнулася і навколо цієї теми з’явилися маніпуляції. «При ціні питання в 21 млн грн в день, а саме на стільки наповнюватиме в день інвестпрограму анонсована 15% індексація, можна нескінченно придумувати нові і нові причини, щоб не знаходити компромісу», – заявив керівник галузі.

За даними залізничників, заяви опонентів про те, що індексація завдасть шкоди національній економіці,– безпідставні. «Вплив на собівартість продукції буде незначний – її ціна зросте від 0,2% до 1%», – зауважив директор з економіки і фінансів ПАТ Андрій Рязанцев.

Укрзалізниця вважає необґрунтованою та неприйнятною пропозицію учасників ринку індексувати тарифи на 8,4%. Лише станом на вересень з початку 2017 року індекс цін виробників промислової продукції зріс більш ніж на 10%, а до кінця року загалом збільшиться на 16,8% відповідно до прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України, які затверджені Постановою КМУ. Тарифи ж Укрзалізниці на перевезення вантажів незмінні з квітня 2016 року.

За підрахунками залізничників, навіть 15% індексація не зрівняє розрив між тарифами і цінами виробників, однак значно зменшить його. Так, лише за рік, з вересня 16-го по вересень 2017-го вугілля зросло в ціні на 43%, руда – на 66%, кокс – на 71%, метал і вироби з нього – на 35,9%.

http://www.uz.gov.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту