Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

IT-технології допоможуть Україні збирати 100 млн тонн зерна

Назад до всіх новин

Агросектор – одна з найбільш привабливих галузей для інвестування. У 2016 році він забезпечив 28% валютних надходжень в Україну. Частка агропродукції загальному експорті склала 43%. Водночас на інформаційні технології та телекомунікації в АПК доводиться лише 3,8%.

Ці 3,8% говорять про те, що синергія від об’єднання зусиль сільського господарства та IT може призвести до значного зростання економіки галузі.

Найбільш привабливі сектори в цьому плані — логістика (в тому числі зберігання та перевезення – річкові та транспортні), тваринництво, а також виробництво органічної продукції. Тренди здорового харчування здобувають все більшу популярність у світі. Ми маємо все для задоволення цього попиту – чисті ґрунти та можливість вирощувати таку продукцію.

Торік приріст інвестицій у вітчизняне сільське господарство становив близько 50%. Водночас за рівнем врожайності ми значно відстаємо від провідних виробників. По деяким культурам – майже в 2 рази.

Це відставання можна нівелювати впровадженням IT-технологій. Завдяки новаціям виробництво зерна реально довести до 100 млн тонн.

Так, технології уже впроваджуються в агросектор. Великі компанії добре розуміють їх необхідність. Замість агронома поля моніторять дрони. Та і безпілотні трактори перестали бути новинкою. Аграрії навчилися проводити картографування, вести облік величезних масивів земельного банку. Але технології йдуть вперед, і за ними — майбутнє.

Олексій Єрьомін, директор департаменту управління ціновими ризиками SP Advisors

http://landlord.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту