Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

IAG IPPC просить уряди країн якнайшвидше впровадити систему ePhyto

Назад до всіх новин

Галузева консультативна група (IAG) IPPC ePhyto Solution закликала уряди країн підтримати впровадження платформи цифрової передачі фітосанітарних документів ePhyto для сприяння міжнародній сільськогосподарській торгівлі. В умовах карантину та періоду відновлення після пандемії Covid-19 – це має вирішальне значення для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Глобальні торгові операції з продукцією рослинною походження опираються на важливу комунікацію та прозорість фітосанітарних вимог для захисту здоров’я рослин та забезпечення міжнародної безпечної торгівлі товарами. Фітосанітарні сертифікати сприяють такій торгівлі та приносять користь секторам рослинництва, а також споживачам. Електронна сертифікація, як частина більш широких зусиль для спрощення торгівлі, виявилася необхідною під час тривалої пандемії Covid-19 для підтримання безперервності сільськогосподарської торгівлі, незважаючи на обмеження повітряного руху та кур’єрських служб.

IPPC ePhyto Solution – це уніфікована платформа, яка переводить роботу з паперової фітосанітарної  документації в електронну, є значно кращою і стійкішою системою у час кризи, забезпечує стабільну роботу навіть при карантинних обмеженнях в час пандемії, безпечна та запобігає шахрайству з документами.

IAG, до складу якого входить консорціум галузевих асоціацій, що представляють світову торгівлю рослинною продукцією, закликає державні органи взяти на себе зобов’язання пришвидшити приєднання до рішення ePhyto IPPC та пришвидшити доступ для всіх країн, включаючи країни з найнижчим розвитком економіки, незалежно від наявної інфраструктури.

Платформа ePhyto заснована на стандартах єдиної міжнародної конвенції про захист рослин IPPC, і повинна стати заміною паперовим сертифікатам. ePhyto Solution очолюється Секретаріатом IPPC із залученням інших міжнародних організацій та урядів, загалом з понад 90 країн. Низка країн, такі як Аргентина, Чилі, Фіджі, Гана, Марокко, Нідерланди, Нова Зеландія, Шрі-Ланка, Самоа та США, вже використовують систему безпечної передачі фітосанітарних сертифікатів. Система ЄС TRACES була підключена до ePhyto Hub у травні 2020 року для імпорту і повинна вийти на повний функціонал до кінця року.

IAG вітає дії багатьох урядів щодо реалізації планів на випадок непередбачених ситуацій, які включають прийняття цифрових документів, підписів та копій документів, пов’язаних з торгівлею, під час тривалої пандемії Covid-19. Електронна торгова документація повинна розглядатися не лише як одноразовий, надзвичайний захід, але як постійне рішення для забезпечення торгівлі рослинними продуктами в майбутньому. Така єдина система буде стійкою до кризи та гарантуватиме, що товари можуть продовжувати ефективно рухатися навіть в час пандемії.

Більше інформації, як і повний список зареєстрованих країн можна знайти на адресою: www.ephytoexchange.org

Нагадаємо, Україна активно працює над впровадженням ePhyto, що покликана модернізувати процес фітосанітарної сертифікації, спростити процес міжнародної торгівлі, підвищити прозорість під час обміну сертифікатами між країнами та отримати доступ до нових ринків.

Довідкова інформація

IPPC ePhyto Solution – це цифрова система передачі фітосанітарних сертифікатів Міжнародної конвенції про захист рослин (IPPC). Дорадча група IPPC ePhyto Industry (IAG) займається підтримкою рішення ePhyto IPPC, відповідно до перспективи світових потоків торгівлі рослинними продуктами, включаючи зрізані квіти, какао, бавовна, свіжі фрукти та овочі, зернові, сіно та корми, насіння та вироби з деревини.

https://www.ippc.int 

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту