Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Експорт української соняшникової олії в вересні-жовтні 2017/18 МР продовжує бити рекорди – ІА «АПК-Інформ»

Назад до всіх новин

Незважаючи на скорочення виробництва, експорт української соняшникової олії продовжує бити рекорди завдяки високим перехідним залишкам з минулого сезону. У вересні та жовтні 2017 року на зовнішні ринки було поставлено рекордні для даних місяців обсяги продукції.

Так, у вересні експорт соняшникової олії з України склав 310 тис. тонн, що на 22% поступається показнику серпня ц.р. При цьому щодо торішнього рівня поставки збільшилися на 14%, на відміну від виробництва соняшникової олії, яке у вересні продемонструвало скорочення.

За попередніми даними, в жовтні ц.р. експортні поставки продукції продовжили зростання і склали 530 тис. тонн, що на 22% вище за аналогічний показник минулого року. Варто зазначити, що для кожного з місяців з червня по жовтень ц.р. був досягнутий рекордний обсяг експорту. Зростанню сприяють високі перехідні залишки соняшникової олії з 2016/17 МР, у міру вичерпання яких темпи експорту знизяться.

За оцінками ІА «АПК-Інформ», в 2017/18 МР прогнозується скорочення експорту соняшникової олії з України на 9% – до 5,3 млн. тонн.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту