Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Експерти IGC підвищили прогноз світового врожаю зерна на 2021/22 МР за рахунок кукурудзи

Назад до всіх новин

З урахуванням більш високого, ніж прогнозувалося раніше, врожаю кукурудзи та сорго, але при скороченні врожаю пшениці, ячменю і вівса, прогноз загального світового виробництва зерна (пшениця і фуражне зерно) в 2021/22 МР збільшується на 5 млн т в порівнянні з прогнозом за серпень, до 2 289 млн т, що на 3% вище, ніж в річному обчисленні.

Про це повідомляється в звіті IGC.

Відзначається, що з огляду на значно більші, ніж передбачалося раніше, початкові запаси і зростання виробництва, а також незмінність показника споживання в порівнянні з прогнозом за серпень, прогноз світових запасів на кінець 2021/22 МР збільшується на 10 млн т в порівнянні з прогнозами за попередній місяць , в основному для кукурудзи. З урахуванням збільшення поставок пшениці прогноз загального обсягу світової торгівлі зерном (липень/червень) підвищується на 2 млн т до 416 млн т в порівнянні з прогнозами за серпень.

Аналітики очікують, що загальне світове споживання зерна зросте на 3%, до 2 288 млн т.

«Після чотирьох послідовних щорічних скорочень світових запасів очікується їх стабілізація, оскільки падіння запасів пшениці, ячменю і вівса буде врівноважено зростанням запасів кукурудзи, сорго і жита», – йдеться в звіті.

Торгівля зерном, за прогнозами, скоротиться на 11 млн т в порівнянні з минулим роком, до 416 млн т, в основному за рахунок скорочення поставок кукурудзи та ячменю.

Нагадаємо, що співвласник і CEO компанії HD-group і GFS-group Борис Шестопалов акцентував, виcокій урожай зернових уже не відбивається на внутрішніх цінах, тому що Україна давно стала частиною відкритого світу і світові тренди зростання цін на продукти та енергоносії будуть тягнути вгору ціни на українське зерно і, як наслідок, на українські продукти.

https://latifundist.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту