Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Делегація Світового банку ознайомилася із портовою галуззю України в контексті розвитку мультимодальних перевезень

Назад до всіх новин

 

Розвиток мультимодальних перевезень в Україні, підвищення ефективності державного управління портовим комплексом за кращими європейськими зразками — ці та інші питання обговорювалися 22 вересня на зустрічі в Одеському порту за участюпредставників Світового банку. До складу делегації гостей входили Сату Кахконен (Фінляндія) — Директор представництва Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови, Зао Фон (КНР) та Фарук Кхан (Бангладеш) – експерти представництва та ін. Українську сторону на зустрічі представляли Райвіс Вецкаганс – керівник Адміністрації морських портів України (АМПУ) та начальник Одеської філії АМПУ Ігор Ткачук.

Як зазначила під час дискусії Сату Кахконен, на даний момент за пропозицією українського уряду експерти Світового банку проводять дослідження у рамках реалізації Національної транспортної стратегії України до 2030 року. Зокрема, міжнародні експерти повинні визначити місце і роль України у світовій логістичній мережі, проаналізувати доцільність будівництва платних доріг, визначити перспективні напрямки розвитку мультимодальних перевезень з огляду на великий потенціал морських портів. Предметом окремого дослідження, за словами Сату Кахконен, є питання статусу і конфігурації автомобільних під’їзних шляхів до Одеського порту.

РайвісВецкаганс, у свою чергу, довів до відома гостей загальну інформацію про діяльність Адміністрації морських портів, структуру капіталовкладень АМПУ у розвиток портової інфраструктури у 2017 році та про динаміку обсягів основних вантажопотоків, що переробляються в 13-ти національних портах.

«На даний час АМПУ працює над оновленням стратегії розвитку усіх українських портів, яка буде синхронізована з основними напрямками розробленої Міністерством інфраструктури Національної транспортної стратегії, – зазначив Райвіс Вецкаганс. – Основними завданнями, окрім суто технічних, ми вбачаємо покращення системи управління портовою галуззю, впровадження практики залучення до управління розвитком підприємств муніципальної влади та представників бізнесу – так, як це відбувається у провіднихпортах Європи та США».

Наразі АМПУ веде активну роботу з впровадження та реалізації портової реформи, започаткованої на виконання Закону України «Про морські порти України», прийнятого у 2013 році.

Враховуючи важливість даної роботи для розвитку портового сектору та економіки України в цілому, АМПУ було запропоновано розглянути можливість залучення міжнародних експертів та юридичних радників Світового банку та фінансування їх роботи з метою перегляду існуючого законодавства та розробки змін до відповідних нормативно-правових актів, що безумовно стане суттєвим внеском до процесуподальшого реформування морської галузі України.

Після зустрічі в адміністрації Одеського порту представники Світового банку відвідали з екскурсією основні об’єкти підприємства, в т. ч. комплекси з перевалки контейнерів та зернових вантажів, а також магістральний шляхопровід.

http://www.uspa.gov.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту