Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

“BUNGE” інвестує у розвиток інфраструктури Миколаївського порту 30 млн доларів США, – Володимир Омелян

Назад до всіх новин

Американська компанія “BUNGE” інвестує у розвиток інфраструктури Миколаївського порту 30 млн доларів США. Відповідний меморандум було підписано сьогодні, 28 серпня 2017 року, в Міністерстві інфраструктури України в присутності Міністра інфраструктури Володимира Омеляна,  Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні  п. Марі Йованович, президента Американської торговельної палати Андрія Гундера, очільником АМПУ Райвісом Вецкагансом, головним виконавчим директором “BUNGE” регіону Європа, Близький Схід та Африка Томмі Йенсеном, та в. о. директора Миколаївського морського порту Олександром Трощенковим.

Це третій великий інфраструктурний проект, який буде реалізовано BUNGE на території Миколаївського порту. “Якщо дозволите, то почну коротко не тільки з компанії «Бунге» та меморандуму, який ми підписуємо сьогодні. Хотів сказати, що сьогодні мав розмову у режимі конференц-колу з усіма очільниками областей України, службами доріг на рівні областей і керівництвом Укравтодору. Хоча літо добігає кінця, але мене тішить, що Україна активно ремонтується. Тішить те, що в абсолютній більшості областей України йдуть ремонти автошляхів. І я впевнений, що до кінця осені, а саме такий термін – листопад цього року, ми зможемо відремонтувати ті шляхи, які ми запланували на 2017-й рік. Сьогодні теж одна радісна подія. Компанія №1 у світі з авіаперевезень «Qatar Airways» розпочинає свої польоти з і в Україну. Це насправді величезний крок, до якого Міністерство інфраструктури йшло дуже довго. Майже півроку переговорів. Але вони виявилися успішними. І я так само вірю, що успішними будуть переговори з лоукостами Європи, зокрема з компанією Ryanair, які повинні дати українцям вибір подорожей не лише на Схід, але й до Європи за дешевими цінами та з якісними послугами”, – наголосив Володимир Омелян.

 “BUNGE – інвестор, якого чекають в Україні. Ви знаєте, що ця компанія має майже 100-літню історію. Це – компанія, яка працює в більш ніж 40 країнах світу. Вона здійснює свою діяльність в аграрному секторі в є одними із провідних світових експортерів зернових та олійних вантажів, а також, що важливо, одним із ключових інвесторів у Миколаївському морському порту. Що вже було зроблено. У 2011 році проінвествано сучасний термінал на 100 млн. дол. США. У 2016 році проект будівництва перевантажувального комплексу вартістю 180 млн. дол. США. Ми переконані, що саме будівництво таких об’єктів збільшує вартість самої України, створює нові робочі місця, додає привабливості не лише аграрному сектору, але й економіці загалом. Ми віримо, що третя черга, меморандум про яку підписується сьогодні, дасть суттєве збільшення як перевалки, так і переробки на території самого порту. Я не буду вам розповідати всі подробиці як ми йшли до цього меморандуму, але хочу запевнити, що шлях до нього був дуже легкий, простий. Україна справді відкрита для інвесторів і гаряче їх вітає у будь-яких куточках нашої держави. Я би хотів ще раз щиро подякувати американському посольству, яке є надійним партнером Міністерства інфраструктури у всіх великих проектах”, – наголосив Володимир Омелян

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні п. Марі Йованович  підкреслила, що Україна стає більш привабливим місцем для іноземних інвестицій. «Я вітаю підтримку від Міністерства інфраструктури України, а також від АМПУ для розширення діяльності компанії  “BUNGE” в Миколаєві. Ця підтримка має дуже важливе значення. Вона свідчить про прагнення до покращення бізнес-клімату в Україні та побудови тієї країни, в якій, на мою думку, хоче жити кожен українець. Тому я вдячна вам за зусилля не тільки в цьому проекті, але за й ті, що ви робите для всієї країни. З вашою постійною підтримкою Україна може стати привабливою та динамічною країною для ведення бізнесу інвесторами з усього світу, а також місцевими підприємцями”, – наголосила Посол США.

Томмі Йенсен, головний виконавчий директор “BUNGE” регіону Європа, Близький Схід та Африка зазначив, що  “BUNGE” в Україні з 2002 року. За цей час обсяг інвестицій компанії у Миколаївський морський порт сягнув 280 млн доларів США. Успішна реалізація Меморандуму створить потужності для розширення експортного потенціалу держави на 400 000 тон агропродукції на рік. Ми готові до подальшого розвитку нашого бізнесу в Україні на умовах ефективного державно-приватного партнерства”.

 Керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс підкреслив, що партнерство АМПУ і  “BUNGE” сприятиме зростанню експортного потенціалу агропромислового комплексу України та закріпленню лідируючих позицій української продукції на світових ринках. «В рамках меморандуму АМПУ планує створення додаткового якірного місця для оперативної обробки суден  “BUNGE” та інших стивідорів Миколаївського порту, а також підтримку оголошених паспортних глибин в межах акваторії.  “BUNGE” зі свого боку забезпечить збільшення обсягів перевалки і створення нових робочих місць. Все це дасть можливість нарощувати в порту потужності для зростання вантажообігу і виготовлення продукції з доданою вартістю, що є перспективним напрямком. Проекти  “BUNGE” відповідають вимогам часу, і Адміністрація готова і в подальшому створювати сприятливі умови для залучення приватних інвестицій у розвиток портової інфраструктури”, – заявив Райвіс Вецкаганс.

http://mtu.gov.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту