Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Більше половини сільськогосподарських земель заражено вірусом

Назад до всіх новин

Через відміну сівозміни до 60% земель заражені вірусами цукрового буряку, пшениці, кукурудзи та соняшнику. Про це у спецпроекті «Земля на межі. Вчені НААН — про 4 проблеми якості ґрунтів» на AgroPolit.com розповів представник наукової школи вірусології НААН України Анатолій Бойко.

«Нині існує необхідність запровадити вірусологічну карту та негайно почати заходи, які заборонять висаджувати на виснажених землях рослини, котрі там росли багато років поспіль, і почати лікування ґрунтів», — пояснює він.

Негативні результати отримали й спостереження вчених щодо насичення ґрунтів мінеральними поживними елементами. За останні 15 років наповнення ними землі на території України знизилося до дефіцитного рівня.

Сьогодні насиченість ґрунтів мінеральними елементами складає у різних місцевостях від 80 до 130 кг/га. Тоді як для забезпечення бездефіцитного балансу необхідно вийти на рівень 150 кг/га. А для продуктивності, яка дозволяє збирати урожай 80 млн тонн зерна, насиченість мінеральними елементами має бути понад 190 кг/га», — розповідає директор «Інституту ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» Святослав Балюк.

За таких темпів український агросектор чекають великі неприємності.

За словами дослідника ґрунтів Дмитра Штибляка, якщо ми не звернемо увагу на якість наших земель і не почнемо негайно про них дбати, то за 25 років на місці ґрунтів може бути пустеля.

https://agropolit.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту