Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Агрометеорологічні умови другої декади вересня в Україні були неоднорідними

Назад до всіх новин

Протягом другої декади вересня агрометеорологічні умови для завершення вегетації та збирання пізніх культур, початкового росту та розвитку посіяних озимих, підготовки площ для сівби в Україні були загалом задовільними, проте неоднорідними по території та мінливими в часі. Про це йдеться в декадному огляді Укргідрометеоцентру.

У західних і прилеглих до них північних і центральних областях країни, де зволоження ґрунту залишалося на рівні оптимальних і достатніх значень, умови складалися добре та задовільно.

У той самий час у багатьох районах південних, східних і місцями центральних областей України, де протягом вересня зберігався стійкий дефіцит опадів, тривала та посилювалася ґрунтова посуха. Умови для накопичення вологи і, відповідно, сівби та початкового розвитку озимих культур складалися незадовільно.

«Проте в цілому по Україні зволоження ґрунту залишалося одним із кращих за останні 5 років. Площі, де спостерігалися незначні запаси продуктивної вологи або ґрунт був зовсім сухим, значно менші за торішні. Найбільше посушливих площ в Одеській, Херсонській, Запорізькій, Харківській областях. У Полтавській, Дніпропетровській, Донецькій областях, де зволоження було незадовільним за останнім визначенням запасів вологи, ситуація значно покращилася в результаті дощів, які спостерігалися в останні дні декади», – уточнюється в огляді.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту