Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Аграрний комітет наполягає ВР на розгляді 34 законопроектів

Назад до всіх новин

Аграрним комітетом на розгляд Верховної Ради України передано 34 законопроекти, які Комітет рекомендує прийняти.Про це повідомив на своїй сторінці Facebook заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин в ВР Олександр Бакуменко.

“Найбільш важливі з них спрямовані на виконання Україною зобов’язань перед ЄС, вирішення питань малих форм господарювання шляхом врегулювання відносин у сфері виробництва органічної продукції, а також врегулювання земельних відносин, які стосуються усіх суб’єктів аграрного ринку. Розгляд законодавчих ініціатив по блоках є корисним та результативним. Прикладом такої ефективної роботи як раз було прийняття законопроектів в аграрній сфері протягом шостої сесії. Отже, протягом сьомої сесії запропонував продовжити нашу роботу у вигляді тематичних днів», — пише він.

Бакуменко звернувся до голови Верховної Ради України з переконливим проханням щодо включення до розкладу пленарних засідань Верховної Ради України на наступний пленарний тиждень для розгляду 21 вересня таких аграрних законопроектів:

№ 5448 – це євроінтеграційний законопроект, метою якого
є удосконалення засад правового регулювання органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

№ 2845 та альтернативного до нього № 2845-1 – це також євроінтеграційні законопроекти, які спрямовані на гармонізацію українського законодавства до законодавства ЄС у частині порядку забезпечення безпечності та гігієни кормів.

№ 6049 та № 6049-1 – зазначені законопроекти стосуються оптимізації використання масивів земель сільськогосподарського призначення, порушені в них питання є нагальними і потребують негайного законодавчого врегулювання.

№ 6673 – євроінтеграційний законопроект, метою якого є вдосконалення діючих фітосанітарних процедур та створення умов для ефективної роботи Держпродспоживслужби.

Також заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин звернувся до керівників депутатських фракцій і груп з проханням підтримати включення перелічених аграрних законопроектів до розкладу пленарних засідань на наступний пленарний тиждень. З відповідним проханням Комітет вже звертався до письмово.

В країні склалась катастрофічна ситуація, яка пов’язана з рейдерськими захопленнями аграрних підприємств. За результатами засідання робочої групи щодо протидії рейдерству, яка утворена при Кабінеті міністрів України і відбулась сьогодні під головуванням Степана Кубіва, вирішено, що завтра, на засіданні аграрного Комітету, яке буде присвячено порушеному питанню, візьмуть участь міністр юстиції України Павло Петренко, керівництво Мінагрополітики та правоохоронних органів», — зазначив він.

https://agropolit.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту