Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

28% законодавчих актів регулювання ринку зерна сьогодні не актуальні ‒ заява

Назад до всіх новин

 

Україна сьогодні займає провідне місце в експорті зернових культур, забезпечуючи 3% світового виробництва зерна. Про це повідомив голова сектору «Сільське господарство» Офісу ефективного регулювання Андрій Заблоцький під час круглого столу «Платформа ефективного регулювання» в Києві.

Нагадаємо, що Україна має потенціал стати головним експортером зернових у світі. Нещодавно  учасники ринку забили на сполох, адже проект нової зернової інструкції Мінагрополітики може зірвати експорт.

За словами Заблоцького, ринок зерна регулює 56 регуляторних актів, що надзвичайно багато.

«Близько 36% законодавчих актів були прийняті до 2010 року, коли цілі держави були зовсім іншими. Тому українське законодавство потрібно змінювати», ‒ наголосив він.

Він додав, 28% актів сьогодні є неактуальними.

Сьогодні є 18% дієвих механізмів: аграрні розписки, фітосанітарний сертифікат, карантинний сертифікат, заборона руху для автомобільного вантажного транспорту», ‒ відмітив Заблоцький. За його словами потрібно скасувати декларацію про обсяги зберігання зерна, гарантійний фонд, міжнародний договір з експорту-імпорту зерна.

«Варто звернути увагу на формування інтервенційних цін, адже вони є вкрай чутливими. Також важливо звернути увагу на питання страхування врожаю. Це дієвий інструмент, який сьогодні на жаль не використовується», ‒ підсумував Андрій Заблоцький.

https://agropolit.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту