Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

19 грудня 2017 року відбудеться прес-конференція: «Укрзалізниця» ставить під загрозу експорт українського зерна»

Назад до всіх новин

Шановні журналісти!

У вівторок, 19 грудня 2017 року, о 13:30 в інформаційному агентстві «УНІАН» (01001, Київ 1, вул. Хрещатик,4) відбудеться прес-конференція «Укрзалізниця» ставить під загрозу експорт українського зерна».

ПАТ «Укрзалізниця» як державна компанія-монополіст, що забезпечує близько 70% перевезень зерна з поля до морського порту, через незадовільну роботу неспроможна забезпечити транспортування зерна. Це ставить під загрозу весь експорт зернових культур (зрив зовнішньоекономічних поставок, простій суден тощо), що оцінюється в 40-45 млн т або близько 6-8 млрд. доларів США.

Зокрема, ПАТ «Українська залізниця» встановила дискримінаційні вимоги для надання послуг залізничним перевезень для зернових складів (вантажовідправників) та обмежила доступ до ринку залізничних перевезень зерна переважній більшості споживачів, водночас надавши неправомірні переваги невеликому колу суб’єктів, що поставило їх в привілейоване становище щодо інших суб’єктів господарювання.

Крім того, через такі дії державного монополіста, агровиробник вимушений втрачати кошти за тривале зберігання зерна на зернових елеваторах, що тисне на ціну продукції, експортер вимушений нести додаткові витрати за кожний день простою корабля (щодня близько 12-17 тис долл.США), а держава – недотримувати кошти у бюджет тощо.

Нагадаємо, експорт агропродукції забезпечує близько 30% всіх валютних надходжень до України, в структурі якого частка зернових культур досягає близько 50%. За перше півріччя 2017 року, частка сільськогосподарської продукції у структурі загального експорту України складає 42,2%.

Спікери:

Горбачьов Микола Олексійович – Президент Української Зернової Асоціації;

Скічко Юрій Олексійович – Директор ТОВ «Гермес-Трейдінг»;

Клименко Володимир Георгійович – Заступник генерального директора по взаємодії з органами влади ТОВ СП «НИБУЛОН».

Інформаційна довідка:

Українська Зернова Асоціація (УЗА) – об’єднання виробників, переробників та експортерів зерна, що створена в 1998 році та має на меті захист законних спільних інтересів своїх членів, сприяння формуванню та розвитку ринку зерна в Україні, утворення необхідних організаційних yмов для взаємодії своїх членів.

Українська Зернова Асоціація є активним членом International Grain Trade Coalition, партнером European Business Association та American Chamber of Commerce.

Членами УЗА є всесвітньо відомі транснаціональні компанії, найбільші вітчизняні експортери та виробники зерна, що експортують близько 90% українського зерна.

ПАТ «Українська залізниця» – національний перевізник вантажів та пасажирів. Метою діяльності товариства є задоволення потреб у безпечних та якісних залізничних перевезеннях, забезпечення ефективного функціонування та розвитку залізничного транспорту, створення умов для підвищення конкурентоспроможності галузі тощо. ПАТ “Українська залізниця” є суб’єктом природної монополії на товарному ринку користування залізничними коліями, диспетчерськими службами, вокзалами та іншими об’єктами інфраструктури, що забезпечують рух залізничного транспорту загального користування, а також, суміжному з ним ринку внутрішніх перевезень вантажів залізничним транспортом.

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал) Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

Детальніше читайте на УНІАН

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту